Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Wieloryb830
Dołączył: 03 Mar 2006
Posty: 15
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Wto 1:48, 13 Cze 2006 Temat postu: Mleko i przepis |
|
|
Mam mleko w proszku niestety odtłuszczone. Czy moge je z powodzeniem uzyc do kulek. jeśli ktoś zna dobry przepis na kulki przy jego uzyciu mówie o kulkach truskawkowych. Prosze o wypowiedź. Pilne!!!!
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Kamil Maik
Dołączył: 07 Mar 2006
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pią 14:36, 16 Cze 2006 Temat postu: |
|
|
30 % mąka sojowa odtłuszczona
30 % maka kukurydziana
10 % mąka ziemniaczana
10 % mąka pszenna
10 % mielone konopie
10 % mleko w proszku
zamiennie możesz użyć mąki rybnej zamiast ziemniaczanej daje lekką rybną nutkę zapachową i podnosi wartośc białkową mixu - u mnie bardzo skuteczne w połączeniu z aromatem truskawkowym. pozdrawiam kamil
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Wamix
Administrator
Dołączył: 28 Lut 2006
Posty: 69
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Płock
|
Wysłany: Wto 8:22, 20 Cze 2006 Temat postu: |
|
|
Ogólnie to proponuje robić kulki z przy użyciu mąki sojowej i kukurydzianej , nie potrzeba wtedy mleka w proszku
mąka ziemniaczana , to krochmal
nic w sumie nie daje
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
tomee
Dołączył: 23 Wrz 2006
Posty: 13
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Łódz
|
Wysłany: Nie 14:24, 24 Wrz 2006 Temat postu: |
|
|
mozesz miec pozniej problemy z plywlnoscia kulek, bo mnie sie kiedys zdazylo ze kulki plywaly od pelnotlustej maki sojowej,jesli mleko tez jest tluste to moze byc podobnie, oczywiscie jesli ilosc mleka w proszku w mixie nie bedzie przekraczac 10% to mysle ze nic sie nie stanie
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
|